外围体育投注

Press J to jump to the feed. Press question mark to learn the rest of the keyboard shortcuts

Audio Repair

r/audiorepair

9
pinned by moderators
Posted by
Vintage Solid State Repair
6 years ago
Moderator of r/audiorepairArchived
9
1 comment
3
Posted by8 hours ago

I pulled a SL-D2 direct drive turntable out of the trash, seized up, not working. Managed to free the shaft, clean it up and re oil. Works, but wow is terrible. Cleaned, even replaced trim pots, and a couple of caps, but issue remains. Any clues what could be wrong?

3
3 comments
32
promotedPosted by1 day ago
Comments are locked
View Comments
Play
0:00
0:00
Settings
Fullscreen
32
0 comments
3
Posted by22 hours ago

Hey all, I have a SL-1700 which I have used for about 2 years now. It needed some deoxit when I first bought it, naturally, but as time has gone on the speed issues have crept up again and again. When I the platter first starts rotating there will be dramatic speed fluctuations that normally persist for about a minute. Last night they were almost incessant however. Today I decided to pop it open once more and both deoxited and blew out some dust with an air compressor. Initially, I thought I fixed it. I was feeling brave so I used my anti-stat brush before spinning a record. I had no issue until introducing the anti-stat brush, but the table has difficulty returning to proper speed after the drag from the brush goes away. So I think the issue is gone as far as dirty contacts, but I wonder if there is some other issue that basically forbids me from introducing drag to the platter, such as an anti-stat brush. The platter is propelled by magnets, and I wonder if the issue lies there. If anyone has any firsthand experience here, I would love some help. If I can't use an anti-stat brush, so be it, but this seems like an issue that shouldn't be present. Thanks!

3
6 comments
3
Posted by1 day ago

Hey guys!

外围体育投注I got a a Bose wave radio(awrc1p) and everything works except the CD player. I adjusted the potentiometer underneath the board and got the drive to read the disc and cycle through the tracks however there was no sound.. so I turned the potentiometer a bit more afterwards and then it stopped reading the disc. Tried for 2 hrs trying to get back to the position where it at least spun to no avail.

Using a cell phone camera I can still see that the laser lights up so I don't think it's burnt.. any ideas??

Thanks!

3
8 comments
1
Posted by1 day ago

Hi all, work is throwing out a pair of SV 500's and I thought I'd take them home and try my hand at repairing them. They both "function" but they're super fuzzy on the low end. One of them has what looks to be a ceramic capacitor, but I can't find any data on it's markings: "Massuse LD" on one side, the obverse reads: "GBX 160" it's maybe smaller than a US dime... But not by much. one is intact, the other has a nice split down it's circumference.

I'll be swapping out these components, whatever they are, to see if that fixes one. What else should I look for?

1
7 comments
1
Posted by1 day ago

外围体育投注I recently bought new headphones and I would like to use my old detachable mic from Hyperx Cloud 2. I bought an extender cable 3.5mm jack and tried to connect it to my pc but it doesn't seem to be working.

I tried: a) plugging it alone (without extender) b) plugging it with extender c) plugging it to hyperx cloud 2 usb sound card d) plugging it to my external sound card

Nothing of the above worked. I could see it in my sound devices but it didn't register any sounds.

Any ideas? Thanks!

1
1 comment
0
Posted by1 day ago

外围体育投注Hi y’all. The imgur has a picture of the front displaying the individual speakers which I assume are the channels. It also has a picture of the model information.

外围体育投注One of the two speaker boxes I own won’t play from the lowest or the second lowest speakers(channels?). I checked the wires leading to each channel and where they connect inside the box to the speaker wire module. All connections seem intact. I’ve switched audio sources and speaker wires and have gotten the same result of no audio out of those two channels. Any suggestions on how to get them playing again?

0
3 comments

About Community

Everything audio, repair help.
5.1k

Members

16

Online


Created Sep 29, 2013

Moderators

u/Eisenstein
Vintage Solid State Repair
u/madscientistEE
Owner of Andrew's Electronics / EE student - PM for service.
u/-Mikee
Tinkerer
u/kf7lze
Rain City Audio